Vacancy Head of Marketing | Roetz-Bikes

Vacancy available in English upon request

VACATURE: Head of Marketing 32/38hr

Leiding geven aan de lancering van een NIEUW innovatief circulair e-bike concept

OVER ROETZ-BIKES
Roetz-Bikes is een fietsenmerk met een torenhoge ambitie dat razendsnel groeit. Sinds de oprichting in 2011 laat Roetz zien dat het mogelijk is om hoogwaardige design fietsen te maken op maatschappelijk bewuste wijze. Met de opening van de Roetz Fair Factory in Amsterdam-Noord in 2016 is de sociale missie van Roetz via training en opleiding geborgd.
 
Roetz gaat uit van een circulaire productiemethode met grotendeels personeel dat wordt opgeleid tot fietsenmaker of fietstechnicus. Naast productie van een eigen fietscollectie, herproduceert Roetz fietsvloten in opdracht van vlooteigenaren en verlengt daarmee de levensduur en terugverdientijd van assets. Het afzetgebied van Roetz breidt zich steeds verder uit over West-Europa en bestaat uit vier kanalen: fietswinkels/dealers, particulieren (e-commerce) en B2B (zakelijke markt, leasemaatschappijen en (fiets)vlooteigenaren).
 

In een recent verschenen blog van Roetz-Bikes over remanufacturing worden de kansen voor een meer circulaire aanpak binnen de tweewielermarkt beschreven. Door circulaire samenwerkingen met en opdrachten voor oa. NS OV-Fiets, Swapfiets en Uber’s JUMP, heeft Roetz track record opgebouwd en is zij uiterst goed gepositioneerd om een leidende rol te spelen in de circulaire transitie binnen shared e-mobility.

Daarnaast werkt het innovatie team van Roetz, bestaande uit in-house ontwerpers en ingenieurs, aan de e-bike van de toekomst: een elektrische fiets waarbij circulariteit centraal staat tijdens alle fasen van de levensduur: van materiaalkeuze en ontwerp, tot gebruik, reparatie, herfabricage en klaarmaken voor volgende levenscyclus. Deze nieuwe smart circular e-bike zal medio 2022 gelanceerd worden. 

FUNCTIE

De Head of Marketing zal de drijvende kracht zijn achter het inpassen van eerste 100% circulaire e-bike (wereldprimeur!) binnen het Roetz gamma. Daarnaast zal zij / hij verantwoordelijk zijn voor het lanceren van dit nieuwe product binnen B2C en strategisch gekozen B2B klantsegmenten. Dit moet bijdragen aan de groeiversnelling van Roetz-Bikes als circulaire pionier en innovator, in de periode 2022-2024.

Roetz is op zoek naar een ambitieuze en ervaren Head of Marketing, met 8+ jaar werkevering en een track record in het realiseren van commerciele doelstellingen met een nieuw te lanceren, innovatief consumenten product. De Head of Marketing zal het nieuwe product en/of sub-brand op de juiste manier moeten laden en positioneren en is verantwoordelijke voor het verder implementeren van de brand-strategie en marketingmix. Daarbij zal de Head of Marketing het huidige Mobility-as-a-Service en e-mobility ecosysteem moeten doorgronden, de juiste product-market fit moeten bepalen en Roetz’ huidige omnichannel strategie kritisch onder de loop moeten nemen, in de context van de lancering van haar nieuwe product.

De Head of Marketing speelt een cruciale rol in het laten uitgroeien van Roetz tot het eerste mainstream circulaire (fietsen)merk, waarbij storytelling en service, aanvullend zijn aan het competitieve product en prijspunt.

PROFIEL
Roetz is op zoek naar een ervaren merkbouwer, die de Voice of the Customer representeert binnen de organisatie. Je hebt ervaring met het lanceren van een nieuw merk of product en weet wat er nodig is om dit succesvol te doen. Je bent vindingrijk en kan inspelen op een hard groeiende en veranderende markt, en het stellen van doelen en boeken van resultaten.
Verder beschikt de ideale kandidaat over:
  • Ervaren marketeer en/of brand manager met minimaal 8 jaar werkervaring, bij voorkeur binnen de fietsbranche en DTC, met affiniteit met lifestyle en consumenten producten
  • Marketing achtergrond met trackrecord van merk- en/of productintroductie en realiseren van commerciële groei binnen een dynamische retail- en e-commerce setting
  • Strategisch sterk met executiekracht
  • Analytisch sterk en gewend te sturen vanuit data en cijfers
  • Gevoel voor (marketing)technologie en in staat om deze toe te passen in het creëren van de optimale customer journey
  • Inspirerend en betrokken. Enthousiasmeert, prikkelt en verbindt zich open met de organisatie
  • Ervaring met mediaplanning en het werken met externe bureaus bij het creëren en opzetten met nieuwe campagnes
  • Onderschrijft de missie van Roetz
  • HBO+ werk- en denkniveau
  • Locatie: Amsterdam
WAT BIEDT ROETZ?

Roetz biedt jou een fantastische uitdaging bij een snelgroeiend bedrijf met een vernieuwende visie op productie. Een zeer dynamische functie binnen een jong, professioneel team waarbij jouw rol cruciaal is voor de groei van het bedrijf. Je krijgt veel vrijheid én verantwoordelijkheid. Een functie waarbij je echt (maatschappelijk) verschil kunt maken. Vergoeding in overleg en afhankelijk van werkervaring en niveau.

Ben jij de nieuwe Head of Marketing van Roetz-Bikes? Stuur dan je CV en korte motivatie naar laurens@roetz-bikes.nl